Sök:

Sökresultat:

951 Uppsatser om Viktmanipulerad utrustning - Sida 1 av 64

EFFEKTEN AV VIKTMANIPULERAD UTRUSTNING PÅ DRAGSKOTTSHASTIGHET OCH GREPPSTYRKA I INNEBANDY : EN SEX VECKORS STUDIE PÅ MANLIGA 17-ÅRIGA INNEBANDYSPELARE

Innebandy är en växande idrott, som framför allt utövas i Sverige, Finland och Schweiz, men där väldigt lite forskning ännu finns publicerad. Tidigare studier inom ishockey och baseboll har visat att träning med Viktmanipulerad utrustning förbättrat bland annat greppstyrka och svinghastigheten av slagträ i baseboll. Annan forskning har visat på att det är en förbättring i det neuromuskulära samspelet snarare än ökad muskelmassa som förbättrat prestationen vid dynamisk motståndsträning. Skotthastigheten anses vara en viktig faktor inom innebandy för prestationen och eftersom det inom baseboll har visats att Viktmanipulerad utrustning kan förbättra svinghastigheten så vore det intressant att se om samma resultat kan uppnås inom innebandy. Syftet med studien var att undersöka effekten av innebandyträning med en viktmanipulerad innebandyklubba med avseende på dragskottshastighet och greppstyrka hos manliga innebandyspelare samt undersöka korrelationen mellan dragskottshastighet och greppstyrka.

FRAMTAGNING AV UTRUSTNING FÖR FLÖDESKALIBRERING AV BRÄNNARE TILL GASTURBIN SGT-750

Detta examensarbete har genomförts på avdelningen Mätteknik & Teknologi (REI) på Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång. Målet med arbetet var att konstruera och designa en ny utrustning för kalibrering av brännarna till gasturbinen SGT-750. Dagens befintliga utrustning har ett stort kalibreringsbehov och genom att ersätta komponenter i dagens utrustning med nya som är mer optimala för kalibreringen fås bättre mätnoggrannhet, beräkningarna blir enklare och kalibreringsbehovet av utrustningen blir mindre. Därmed skapas en tidsvinst för företaget. Idag används mätsträckor i utrustningen och de kommer i den framtagna utrustningen att ersättas av en massflödesmätare av typ Coriolis.På grund av att examensarbetet är ett delprojekt i ett större projekt som har försenats, mot förväntad tidsplan, så har examensarbetets huvudsakliga innehåll ändrats under projekttiden.

Polisens uniform & utrustning ur allmänhetens perspektiv

Med denna rapport vill vi försöka klarlägga vad allmänheten egentligen anser om polisens uniform, utrustning och attityd. Vi har valt att avgränsa vårt arbete genom att undersöka skillnaderna mellan den gamla uniformen m/92 och den nya uniformen m/04. Vi har bortsett ifrån genusperspektivet då vi endast har använt oss utav en manlig polismodell i vår undersökning. Underlag till denna rapport har varit intervju med Christer Olsson på RPS, debatter om polisuniformen på Internet och polisens hemsida, samt att vi genomfört en undersökning där 90 personer fördelade på 45 män och 45 kvinnor, har fått titta på fotografierna av en polis som är antingen glad/positiv eller bestämd/allvarlig. Utifrån en given situation har de därefter fått välja fram den polis som de anser sig vilja bli bemött av med hänseende till uniform, utrustning och attityd.

Utrustning för test av Smart Call-system

Syftet med detta examensarbete var att utveckla en utrustning för test av larmsystem uppbyggda med CareTech?s Smart Call-produkter. Testutrustningen ska kunna upptäcka problem i kommunikationen mellan dessa enheter. Den ska också kunna mäta matningsspänningen till enheterna under en viss tid och visa om spänningen har varit lägre eller högre än tillåtna värden..

Allmänhetens syn på polisens nuvarande uniform

Frågan om polisens uniform har debatterats flitigt i Sverige under 2007. Vi har under-sökt vilka åsikter allmänheten har om polisens nuvarande uniform och utrustning genom en fotoenkät. Syftet är att utröna om det finns någon uniformskombination som allmänheten föredrar och ifall åsikterna varierar beroende på i vilken situation personen möter polisen. Enkäten besvarades av 30 män och 30 kvinnor. Personerna har fått se tio bilder av en polis med olika uppsättningar utrustning, i tre olika scenarion.

Utrustning för mätning av vibrationer i terränggående fordon

Uppgiften var att utveckla en utrustning för mätning av lågfrekventa vibrationer i terränggående fordon. Utrustningen ska kunna samla in vibrationsdata, utföra frekvensanalys samt lagra resultatet på någon form av lagringsmedia. Till skillnad från nuvarande system ska denna utrustning kunna hanteras av maskinföraren, utan hjälp av mättekniker. Detta tillsammans med en stor lagringskapacitet medför att mätningar kan utföras under en längre tidsram än tidigare. Analys av mätningen underlättas genom att datat redan är färdigbehandlat vid mottagandet.

Ford 2401E : Funktionskontroll och konstruktion av laborationsutrustning

Syftet med detta projekt är att undersöka och säkerställa funktionen hos tre dieselgeneratorer. För att göra detta har flera undersökningar och kontroller gjorts för att slutligen utmynna i en provstart och testkörning av dieselgeneratorerna. Dessa är sedan tänkta att användas i kursen KV1 Kvalificerad Verkstad. Med denna utrustning kan låga risker för personskador säkerställas även hos användare med begränsad erfarenhet av liknande utrustning. Idag finns endast datorsimuleringar eller utrustning som inte kan användas direkt av eleverna själva på grund av kostnader och risker vid felaktigt handhavande.

Produktionsutrustning för rörunderhåll

Syftet med detta examensarbete har varit att införskaffa lämplig utrustning till förbearbetning och oförstörande provning. Utrustningen ska användas till rör som svetsas på insidan. Arbetsgivare är Areva Uddcomb i Karlskrona. Vi har använts oss av metoder från Fredy Olson. Detta för att få en enkel och sammansatt struktur i arbetet.

Mätmetoder för eldrivna rullstolar

Detta examensarbete har utförts i samarbete med Permobil AB. Det ursprungliga målet med arbetet var att göra ett antal mätningar på elektriska rullstolar, för att om möjligt kunna komma fram till en repeterbar metod för att exempelvis kunna jämföra olika motoralternativ på en rullstol eller jämföra dom egna rullstolarna mot konkurrenternas på ett rättvist sätt. Efter att ha granskat och testat den utrustning som fanns tillgänglig på Permobils designavdelning så kom vi fram till att vi var tvungna att utöka målet med arbetet till att även omfatta konstruktion av ett mer avancerat mätsystem än det befintliga. Det som arbetet till slut kom att omfatta och som även denna rapport behandlar, är alltså test och utvärdering av befintlig utrustning, konstruktion och test av ny utrustning samt en serie mätningar som gjorts på olika rullstolar för att ta fram en repeterbar mätmetod. Denna rapport riktar sig främst till personer med åtminstone grundläggande kunskaper i elektronik och mätteknik..

Förslag på utrustning till första räddningsenhet inom Gästrike Räddningstjänstförbund för att hantera en kemikalieolycka

Gästrike Räddningstjänstförbunds geografiska område präglas av tung industri och omfattas av många verksamheter som hanterar en mängd olika kemikalier, vilket även innebär ett stort antal farligt godstransporter till och från dessa anläggningar. Om det sker en olycka där kemikalier är inblandade är räddningstjänsten en av de aktörer i samhället som ska hantera denna typ av händelse. Insatspersonalen måste på ett säkert sätt kunna genomföra de åtgärder som krävs, vilket förutsätter att de har tillgång till rätt utrustning. Alla första räddningsenheter bör ha utrustning för att kunna genomföra en snabb och effektiv insats vid en kemikalieolycka. Målet med denna rapport är att presentera ett förslag på vilken utrustning som bör finnas på första räddningsenhet för att kunna hantera en kemikalieolycka inom Gästrike Räddningstjänstförbunds geografiska område.

Hur låter det? : Elgitarrlärares syn på att undervisa i sound och utrustning

Föreliggande uppsats har som syfte att ta reda på vilken syn elgitarrlärare på estetiska gymnasieprogram har kring förmedling av sound och utrustning och vilka metoder de tillämpar för att lyfta fram dessa moment i sin undervisning. Sound kan definieras på många sätt, men i detta arbete har det en innebörd av vilka klanger som olika instrument, förstärkare och diverse hjälpmedel kan producera. Målet är att ge nuvarande och blivande instrumentpedagoger en inblick i hur elgitarrlärare arbetar med dessa moment i undervisningen idag. Förhoppningen är även att studien ska kunna ge inspiration till att utveckla metoder och finna redskap som hjälper elever att skapa ett eget sound. Datamaterialet består av intervjuer med fem elgitarrlärare samt observationer av tre av dessa lärares gitarrlektioner.

Produktionsutrustning för rörunderhåll

Syftet med detta examensarbete har varit att införskaffa lämplig utrustning till förbearbetning och oförstörande provning. Utrustningen ska användas till rör som svetsas på insidan. Arbetsgivare är Areva Uddcomb i Karlskrona. Vi har använts oss av metoder från Fredy Olson. Detta för att få en enkel och sammansatt struktur i arbetet. Problemställningen har såvida varit att bearbeta rören på insidan för att kunna applicera en svets och att kunna lokalisera om en defekt uppkommit i svetsen.

Intensivvårdssjuksköterskors uppfattningar av ett webbaserat utbildningsverktyg för medicinteknisk utrustning- ur ett patientsäkerhetsperspektiv

Inom intensivvården har utvecklingen av medicinteknisk utrustning de senaste tio åren gått mycket fort framåt och blivit allt mer avancerad. Utbildning och kompetensutveckling inom medicinsk teknik skaar en trygg och säker miljö för både patient och vårdpersonal och är ett led i patientsäkerhetsarbetet. Utbildning inom medicinsk teknik har sett olika ut genom åren och webbaserad utbildning är ett inlärningssätt. Syftet med examensarbetet var att beskriva intensivvårdssjuksköterskors uppfattningar av webbaserat utbildningsverktyg för medicinteknisk utrustning ur ett patientsäkerhetsperspektiv. Datainsamlingen skedde genom semistrukturerade intervjuer av åtta intensivvårdssjuksköterskor på ett sjukhus i Mellansverige.


GPS i polisens fordon : Ett hjälpmedel eller ett kontrollverktyg

Syftet med denna studie är att belysa för- och nackdelar med polisens användning av GPS-positionering av polisfordon. Det polisiära GPS-systemet beskrivs, effektivitetsvinster, organisatoriska vinster och säkerhetsmässiga fördelar belyses. Vidare diskuteras i vad mån integriteten påverkas vid användningen av systemet. Polisens GPS-enhet är integrerad i polisens radiosystem Aurora C-52 och ger en automatisk positionering av polisfordon med presentation på kommunikationscentralens karta. Försöksprojekt med automatisk GPS-positionering av polisfordon har bedrivits och bedrivs bland annat i Norrbotten, Jönköping och Stockholm.

1 Nästa sida ->